Thuiswinkel waarborg
Gratis verzending vanaf € 39,-
Gratis ruilen en retourneren

Diamanten ring kopen


 Vakspecialist
 30 dagen retourgarantie
 Gratis ruilen en retourneren
 Advies en service in de winkel
Gratis verzending vanaf € 39,-
 Vertrouwd adres sinds 1993Diamant of Diamond Ring kopen

Wist je dat het kopen van losse diamanten als een prima investering wordt gezien? De diamantenmarkt groeit elk jaar verder en het wordt onder beleggers steeds populairder om geld in een prachtige edelsteen te investeren. Op deze pagina kom je meer te weten over de aanschaf van een diamant. Allereerst legt Goudservice.nl je graag uit waarom het kopen van een losse edelsteen zo interessant kan zijn. Daarna lees je meer over hoe de kleur van de edelsteen invloed heeft op de prijs. Verder maak je kennis met gecertificeerde diamanten én worden er een aantal verschillende soorten edelstenen toegelicht.

Waarom zijn losse diamanten een interessante aankoop?

Ben je op zoek naar een markt waarin jij je spaargeld kunt investeren? Dan is het aanschaffen van losse diamanten wellicht precies waar je naar op zoek bent. Naast het feit dat een prachtige en goed geslepen diamant een erg waardevol en bijzonder cadeau is, kan het tegenwoordig ook als een alternatieve belegging worden gezien. Het is wel belangrijk dat je de edelsteen in een kluis bewaard, aangezien een edelsteen van goede kwaliteit erg veel geld waard kan zijn. Zo ben je verzekerd van een veilige investering.

Losse diamanten zijn geschikt als belegging, omdat je ze op een later moment weer kunt doorverkopen en hierbij mooie winst kunt pakken. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om de losse diamanten op een later moment in een sieraad te verwerken, waardoor de waarden wellicht nog verder kan stijgen, omdat iemand het sieraad en de edelsteen kan dragen. Het is in ieder geval belangrijk dat de losse edelstenen aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Wanneer de edelsteen een hoger karaatgewicht heeft, beter geslepen is, zuiverder is of een bepaalde kleur heeft, kan de edelsteen namelijk veel meer geld waard zijn dan een diamant die minder hoog op kwaliteit scoort!

Welke invloed heeft de kleur van de diamant op de uiteindelijke prijs?

Wist je dat de meest kleurloze diamanten het meest waardevol zijn? Er zijn verschillende kleurgradaties die in een edelsteen tot uiting kunnen komen. Al deze kleuren hebben een eigen kleurcode en de diamanten met D-, E- of F scoren het hoogst. Wil je de edelsteen later in een sieraad laten verwerken, dan kun je gerust voor een diamant met kleurcode H uitzoeken. De beste tip voor een zo goed en waardevol mogelijke investering, is om in de meest kleurloze diamanten te investeren.

Des te verder je in het alfabet komt, des te kleurrijker de diamant is en des te voordeliger de edelsteen is. Bovendien kunnen diamanten met een herkenbare kleur zoals blauw of roze, aan de modetrends onderhevig zijn. Wanneer er veel vraag is naar gekleurde diamanten zal de prijs van deze diamanten ook in waarde stijgen.

Gecertificeerde diamanten: weet wat je precies koopt!

Een diamant met certificaat is betrouwbaar en zeker ook meer geld waard. Je kunt er op verschillende manieren achter komen of een diamant gecertificeerd is. De eerste optie is dat je een reeds gecertificeerde edelsteen koopt bij een betrouwbare partij. De tweede optie is dat je een onafhankelijke expert op het gebied van edelstenen inschakelt, om de diamant die je op het oog hebt te laten certificeren. Je betaalt hier extra geld voor, maar dan weet je wel of je een kwalitatieve diamant aanschaft en is de kans op succes vele malen groter.

Bij Goudservice.nl zorgen wij ervoor dat alle losse edelstenen die wij verkopen, voor de verkoop gecertificeerd zijn. Je kunt bij ons dus niet voor niet-gecertificeerde diamanten terecht. Je koopt de diamant in een verzegeld bakje, waarin je direct ook het unieke nummer van de edelsteen kunt zien. Verder staan alle gegevens op het certificaat, hierdoor ben je verzekerd van de kwaliteit, slijpvorm, kleur en karaatgewicht. De certificaten van de diamanten van Goudservice zijn altijd online terug te vinden bij de edelsteen labaratoria.

Maak kennis met een bijna perfecte diamant: de VVS1 en VSS2

Een gecertificeerde diamant kan op vier verschillende vlakken scoren. Des te hoger de edelsteen scoort, des te meer geld de steen kost en hoe meer je er later bij een eventuele verkoop aan zou kunnen verdienen. De 4 C’s zijn de Cut (hoe de edelsteen geslepen is), de colour (kleur van de edelsteen), Clarity (zuiverheid) en de Carat Weight (het karaatgewicht). Wanneer je geld in een gecertificeerde diamant investeert, ben je er vrijwel zeker van dat je er in de toekomst meer winst op zal maken. Op Goudservice.nl vind je onze collectie VSS1 en VSS2 edelstenen terug!

De VSS1 en VSS2 diamanten zijn van de een na hoogste kwaliteit en daarom ook erg interessante diamanten om aan te schaffen. Wanneer je veel wenst te investeren, kun je dit het beste diamanten van deze kwaliteit aanschaffen. VSS1 en VSS2 staat voor Very Very Small inclusions. Dit houdt in dat de edelsteen bijna perfect is en dat je met het blote oog bijna geen imperfecties of insluitsels kunt terugvinden. Deze diamanten zijn erg zeldzaam en zelfs met een loep die tot 10x vergroot, kun je er bijna geen onvolkomenheden in terugvinden.

Kies je liever voor een vrij zeldzame diamant? Dan zijn de VS1 en VS2 diamanten iets voor jou

VS1 en VS2 staat voor Very Small inclusions, dit houdt in dat de insluitsels die deze diamanten hebben, met het blote oog niet te zien zijn, maar wel met een 10x vergrotende loep kunt terugvinden. Het mooie aan deze diamant is dat ze nog steeds erg waardevol zijn, maar wel voor een lagere prijs gekocht kunnen worden. Verder zijn deze diamanten nog steeds zeldzaam, maar komen ze toch wel vaker voor dan de VVS1 en VVS2 edelstenen.

De beste prijs/kwaliteit verhoudingen gaan naar de SI1 diamant

SI1 staat voor Small Incusions of Slightly Included. De diamanten die binnen deze categorie vallen, unieke insluitsels en je kunt deze insluitsels met een loep waarnemen. Daarnaast is de SI1 diamant nog steeds waardevol, maar hoef je er geen tienduizenden euro’s aan uit te geven, om er eentje in je bezit te krijgen. Door experts wordt deze categorie ook wel de categorie met de beste prijs/kwaliteit verhouding genoemd. Wil je een kleine investering doen en wil je daar een mooie, bijzondere edelsteen voor terug? Dan helpt Goudservice.nl je graag bij je zoektocht naar jouw persoonlijke SI1 diamant.